Hlavní menu:


Tříkrálová sbírka rekordní

10.01.2012, autor: I. Kolínová, M. Vosáhlová, kategorie: Stalo se
Tříkrálová sbírka rekordní
S růstem našich koledníků souvisí též úspěšnost koledy

Ve dnech 4.-8. ledna proběhla v Mladé Boleslavi tradičně již 12. Tříkrálová sbírka. Slavnostně byla zahájena ve středu 4. ledna ve 14 hodin na Magistrátě u náměstka primátora Ing. Beznosky. První skupinu koledníků sem přivedl správce arciděkanství P. Ing. Pavel Poláček. Všichni koledníci si společně přišli v 15 hodin do kostela sv. Jana Nepomuckého pro požehnání, které jim udělil P. Kamil Škoda. Potom už všech deset skupinek vyrazilo koledovat do ulic starého města. Po skončení se rádi ohřáli v teplém zázemí na faře.
Sbírka pokračovala ve čtvrtek v odpoledních hodinách v některých městských ulicích. V pátek dopoledne skupinka králů navštívila domov důchodců, kde se na několika společenských místech shromáždili ti, kteří se s třemi králi chtěli setkat. Tři králové rozzářeným babičkám a spokojeným dědečkům za pomoci místních velice ochotných zaměstnanců zazpívali tříkrálovou koledu, popřáli do nového roku a rozdali malé kalendáře jako upomínku.
V pátek odpoledne a v sobotu po celý den se koledovalo tradičně v obchodních centrech obou Intersparů a Olympie. V neděli se ještě vybíralo u kostelů po všech katolických bohoslužbách.
Vše dobře dopadlo. Výtěžek letošní sbírky je 72 507 Kč, tedy o pět a půl tisíce korun více než loni. Těší nás i zapojení rekordního počtu koledníků (15 vedoucích skupinek vždy se 3 dětmi). Získané finance připadnou letos půjčovně Tyflocentrum na kompenzační pomůcky pro osoby s těžkým zrakovým postižením a dobrovolnickému centru v Oblastní nemocnici Mladá Boleslav na nákup didaktických hraček.

Děkujeme všem dárcům a přejeme jim, aby je radost z dobrého skutku provázela celým rokem 2012. Dále patří náš dík milým a ochotným dětem s asistenty z řad mládeže, za pomoc některým maminkám, tatínkům a všem dalším spolupracovníkům. Děkujeme též vedení obchodních středisek Olympia a Intersparů, zaměstnancům Magistrátu a České spořitelny v Ml. Boleslavi, kteří nám vyšli ochotně vstříc.
Za Farní charitu Mladá Boleslav

M. Vosáhlová a Ing. I. Kolínová


Biblický citát na dnešní den
Kdo jsi, Pane? (Sk 9,5)
Římskokatolická farnost - arciděkanství Mladá Boleslav | Tel.: 326 324 115 | E-mail: rkfarnost_mb@centrum.cz
© Design, redakční systém Navi4D: WebDesignum.cz 2007 |